Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ένα 24ωρο πριν τις εκπτώσεις!


Χάθηκα αυτές τις μέρες φίλη, αλλά το σώμα δεν υπακούει  και το μόνο που κάνω είναι να εναποθέτω τα πόδια μου σε μια κλίση 180ο μοιρών πάνω σε ένα μεγάλο μαξιλάρι, για να ξεκουράζομαι. Θεωρητικά ήμασταν σε περίοδο προεκπτώσεων στο μαγαζί. Ξέρεις με κουπόνια και προσφορές που προσελκύουν ακόμα και τις πιο δύσπιστες.  Και αφού η κίνηση ήταν αυξημένη, κάπου χάθηκε το ρεπό μου στη διαδρομή. Εμφανίστηκε ένα πελώριο ρακούν και το σβησε από το πρόγραμμα.
Προς το τέλος της εβδομάδας ήρθε και το μεγάλο νέο :  Θα φτιάξουμε τη βιτρίνα για τις εκπτώσεις». Γεγονός που σε ελεύθερη μετάφραση, σημαίνει «ξέχνα το μπάνιο την Κυριακή στη Χαλκιδική». Ευτυχώς δε χρειαστηκε να τα βάψω μαύρα και πείσαμε να κάψουμε το Σαββατόβραδο μέχρι τις 2 τη νύχτα για να ετοιμάσουμε αυτό που θα αντικρίσει αύριο το αγοραστικό κοινό. Η βιτρίνα μας –όχι επειδή είναι δική μας- αλλά αγγίζει την τελειότητα, όπως ακριβώς και γω άγγιξα τα όρια της υπερκόπωσης όταν γύρισα σπίτι 2μιση τη νύχτα.
Την Κυριακή καλόπιασα τον εαυτό μου και τον πήγα θάλασσα. Έτσι για να θυμηθώ πως είναι να λιώνεις στην ξαπλώστρα και η κολλητή σου να σε λούζει με παγάκια γιατί σε πήρε ο ύπνος.
Για την ιστορία χτες άλλαξα τιμές σ’ ότι υπάρχει μέσα στο κατάστημα. Πολλές φορές χρειάστηκε να σκαρφαλώσω στη σκάλα για να φτάσω τα κουτιά στα πάνω ράφια, ενώ άλλες έπρεπε να μείνω σκυμμένη με τα γόνατα στο πάτωμα (λες και κρυβόμουν από κάποιον).  Τα κατάφερα όμως και όλα τα προϊόντα έχουν πλέον τις νέες μειωμένες μας τιμές.
Παράλληλα με μένα που περιφερόμουν με τον τιμογράφο από κουτί σε κουτί κι από ράφι σε ράφι, οι υπόλοιποι ασχολήθηκαν με το συμμάζεμα και τη διακόσμηση της βιτρίνας.  Ο υπολογιστής έμεινε ανοιχτός να μας δίνει κουράγιο με το τρελό μουσικό πρόγραμμα του Ρυθμού, ενώ δεν έλειψαν και οι αυθόρμητες φωτογραφίες επί τω έργω.  Έτσι για να χουμε να θυμόμαστε τους επιζήσαντες του Σαββάτου. Είμαστε οι «survivors» όπως είπε και η υπεύθυνή μου.
Αυτά για να χεις μια εικόνα για να το σκεφτείς διπλά πριν ξαναπείς τι-τραβάνε--οι-χορεύτριες. Τέλος για τις επόμενες 2 εβδομάδες των εκπτώσεων, σε ενημερώνω πως κάνω το δυσκολότερο επάγγελμα όλων. Ναι ακόμα κι αν κάνεις εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στις 6η το πρωί. (Γιατί μάτια μου εσύ θα εγχειρίζεις και ο ασθενής θα ναι σιωπηλός. Δεν θα μουρμουράει, δε θα χει απαιτήσεις, δεν θα σου πετάει το νυστέρι κάτω.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου